Eenvoud in de cloud moet ontwikkelaars naar Google lokken

Data News , 17 mei 2019

“Het toont ook dat ze zich bewust zijn dat er ook andere cloudproviders zijn. Voor klanten die met hun bedrijf in Azure zitten, kunnen we nog altijd alles in een container bouwen en die nadien in eender welke omgeving laten draaien, ” vult Simon Logghe, business developer bij ML6 aan. “We merken dat Google veel meer voor multi-cloudomgevingen openstaat dan andere cloudspelers. We werken met ML6 vaak voor de maakindustrie waar on-premise infrastructuur nog sterk aanwezig is.

Gents groeibedrijf ML6 opent filialen in Amsterdam en Berlijn

Trends , 08 mei 2019

Het Gentse groeibedrijf ML6 wil een Europese referentie in artificiële intelligentie worden. Het bekrachtigt die internationale ambitie door filialen in Amsterdam en Berlijn te openen. De zelflerende software van ML6 herkent in een vroeg stadium kankerweefsel op medische beelden. Of ze plant automatisch onderhoudswerkzaamheden aan assemblagemachines in de industrie en smoort mogelijke defecten in de kiem. Ze voorspelt wat klanten in een bepaalde periode kopen in een webshop.

ONDERNEMERS MET EEN HOEK AF: NICOLAS DERUYTTER (ML6)

Made in Oost-Vlaanderen , 07 mei 2019

GENT – In het boek Belgium’s Cutting Edge Entrepreneurs zet Eric Kenis 46 Belgische ondernemers in de spotlight, waarvan 22 Oost-Vlaamse kleppers. Nicolas Deruytter richtte in 2013 ML6 op. Deze inmiddels snelgroeiende scale-up stelt bedrijven in staat hun moeilijkste uitdagingen op te lossen door middel van artificiële intelligentie. “Machine learning en AI zijn misschien wel buzzwords, maar ML6 is een van de weinige sterke en betrouwbare technische partners in Europa”, aldus Deruytter. “We zien onszelf als de Deepmind van de Lage Landen.”

Jeroom topdanser dankzij artificial intelligence: “Wat heb je met me gedaan?”

Vier: Control Pedro , 11 april 2019

Deepfakes zijn een vorm van fake news waarbij het gezicht van de ene persoon softwarematig vervangen wordt door het gezicht van iemand anders. Omdat er in Control Pedro altijd een schepje bovenop mag, gaan ze met proefkonijn Jeroom nog een stapje verder: via de nieuwste technologie plakken ze Jerooms volledige lichaam op dat van vrouwlief Elodie Ouedraogo. Dankzij de software wordt het onmogelijke mogelijk: Jeroom kan dansen.

Wat als Wim de Vilder plots Arabisch spreekt

VRT , 28 maart 2019

U kent hem omdat hij regelmatig “Het Journaal” presenteert, maar u heeft Wim De Vilder allicht nooit Arabisch zien praten? Met artificiële intelligentie (AI) kan dat. Het resultaat is een gemanipuleerde video die authentiek lijkt. Dat soort filmpjes wordt “deepfake” genoemd. Hierin ziet en hoort u iemand dingen vertellen die hij of zij nooit heeft gezegd. Specialisten waarschuwen voor dat soort video’s omdat ze kunnen worden gebruikt om “fake news” te verspreiden.

ML6 steekt de grens over naar Nederland

Computable , 12 maart 2019

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning, heeft zopas een filiaal in Nederland geopend. Vanuit Amsterdam wil de scale-up voornamelijk bedrijven actief in de gezondheidszorg, maakindustrie, e-commerce en juridische sector helpen efficiënter te opereren.

Wat doet een ai-expert in 2030?

De Tijd , 17 december 2018

Wie denkt dat de digitalisering onze manier van werken grondig verandert, staat voor een grote verrassing. ‘Artificiële intelligentie, machine learning en deep learning zullen voor een schokgolf zorgen’, zegt Matthias Feys.

Deloitte’s Fast50 Announced

Deloitte , 15 november 2018

ML6 is ranked #8th in the Deloitte fast 50: fastest growing tech companies in Belgium in 2018. From the top 10, ML6 is the fastest growing AI company in Belgium.

En toen was Danira het gezicht van een Oost-Europese datingsite

VRT , 29 oktober 2018

Fredo De Smet en Nicolas Deruytter over hoe artificiële intelligentie ons dagelijks leven binnensluipt. Moeten we nu schrik krijgen? Kobe en Danira misschien wel…

Danira heeft al “creepy dingen” meegemaakt. Haar Instagram-foto’s zijn gebruikt door robots om er andere profielen mee te maken, weliswaar onder een verschillende namen.

Artificiële intelligentie klinkt als magie, maar vergis je niet, er gaat een pak menselijk denkwerk aan vooraf

Bloovi , 27 maart 2018

Dat machine learning in de lift zit, hoeven we jullie wellicht niet te vertellen. Maar dat ook in België meer en meer bedrijven erop inzetten is wellicht wel nieuw. “Ook al bestaat de term amper drie jaar, het is nu al een van dé meest veelbelovende aspecten van artificiële intelligentie”. Desondanks dat veel mensen artificiële intelligentie zien als een ver-van-hun-bedshow, is niets minder waar… Zelflerende machines zullen een impact hebben op élke sector. Meer zelfs, nu al zijn er bedrijven die volop zelflerende algoritmes implementeren. Ook in België

Waarom Ozark Henry zijn nieuwe hit door een algoritme laat schrijven

Knack , 20 februari 2018

Kan artificiële intelligentie miljoenen mensen werkloos maken? Erger nog, kunnen computers zo slim worden dat ze het overnemen van de mens? ‘Hoe slim machines ook worden, de mens zal altijd de controle behouden’, zegt Xander Steenbrugge van wereldspeler ML6.

Onlangs scoorde een zelflerende computer van het Chinese internetbedrijf Alibaba voor het eerst beter dan mensen in een test van begrijpend lezen. De leeswedstrijd, ontwikkeld door de prestigieuze Stanford University, was gebaseerd op artikels van de online encyclopedie Wikipedia. Het doel was om zo goed mogelijk een zeer grote hoeveelheid tekst te lezen en te verwerken. Na ‘lectuur’ werden honderdduizend inhoudelijke vragen gesteld over ruim 500 lemma’s van Wikipedia, zowel aan de computer van Alibaba als aan de onderzoekers van Stanford.

Computer leert zelf foto’s herkennen

VTM Nieuws , 16 oktober 2017

Steeds meer bedrijven doen een beroep op computers die zelf leren wat ze moeten doen. Ze zien bijvoorbeeld het verschil tussen een hond en een kat of ze scannen een menselijk lichaam en stellen een diagnose. VTM NIEUWS mocht meekijken bij Google en ML6, die de technologie ontwikkelt, in Zürich.

Vanaf 01:37

Gentse start-up als kompas in datatsunami

De Tijd , 11 augustus 2017

Kankerweefsel herkennen op nooit geziene beelden of voorspellen waar u gaat klikken in een webshop. De Gentse starter ML6 is voor grote bedrijven het kompas in de datatsunami.

‘Nee, wij zijn geen oncologen.’ En toch kon het 13-koppige team van ML6-CEO Nicolas Deruytter een algoritme ontwikkelen dat borstkankerweefsel kon detecteren op beelden die het nog niet eerder zag. Het slaagde daarin met behulp van eerdere beelden van kankercellen. Dat is een erg vereenvoudigde voorstelling van de activiteiten van het ML6-team. De Gentse start-up adviseert bedrijven hoe ze data uit het verleden kunnen aanwenden om prognoses te doen over de toekomst.